ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 179 szavazattal 62 ellenében, 90 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 22. pontjának 17. §-a (1) bekezdésére vonatkozó része, valamint a 25., a 26., a 27. és a 28. pontok alternatív megoldást tartalmaznak. Gondolom, képviselőtársaim számára most válik világossá, hogy miért ezt a szavazási technikát alkalmazzuk. Kónya Imre a földalap-megállapítás szabályaira tesz javaslatot. Szövetkezeti tagonként 30 aranykorona értékben, az alkalmazottak esetében 20 aranykorona értékben, ez azonban mindösszesen nem haladhatná meg a szövetkezet vagy a gazdaság termőföldjének egybeszámítottan 50%-os aranykorona értékét. Vargáné Piros Ildikó az utóbbi szabályt nem javasolja alkalmazni. Török Ferenc, Gaál Gyula és Kis Zoltán a földalap nagyságát viszont úgy javasolja meghatározni, hogy szövetkezeti tagonként 30 aranykorona értékű termőföld, szövetkezeti és állami gazdasági alkalmazottanként pedig 20 aranykorona értékű termőföld jusson fejenként. Kőrösi Imre – Kónya Imre javaslatát magáévá téve – a "során" és "személyenként" kifejezések beiktatásával javasolja ezt a szöveget pontosítani. Pohankovics István a földalap meghatározásánál különbségtételt javasol az aktív és a nem nyugdíjas alkalmazottak, illetve a szövetkezeti tagok esetében.
Először Vargáné Piros Ildikó javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 25. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi