VINCZE KÁLMÁN, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

VINCZE KÁLMÁN, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
VINCZE KÁLMÁN, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság a Kormány által előterjesztett társasági adót megtárgyalta, és azt többségi szavazással általános vitára alkalmasnak találta.
Megjegyezni kívánom azt, hogy a törvényelőterjesztés kapcsán az ellenzék, ellenzéki képviselőtársaim részéről olyan kifogás merült fel, hogy a beterjesztés és a bizottsági megtárgyalás között annyira rövid idő állt rendelkezésre, hogy a szakértőkkel történő konzultáció nem adott lehetőséget arra, hogy teljes mélységében meg lehessen ismerni a törvényjavaslatot. Így bejelentették, hogy ennek a törvényjavaslatnak a vitájában nem kívánnak részt venni. Tehát ami elhangzott a költségvetési bizottság ülésén, az kormánypárti képviselők részéről történt.
Néhány gondolatban, hogy milyen kifogások merültek fel. Szóba került – amit tulajdonképpen az előbb említett miniszter úr is – az átalányadózásnak a kérdése. Kívánatosnak tartaná a bizottság részéről néhány képviselőtársunk továbbra is valamilyen formában meghagyni az átalányadózást, és lehetőségként megtartani.
Nagyon nehéz és kemény kifogás hangzott el a mezőgazdasági kistermelők részére történő 500 ezer forintos adóátalánynak az elvételéről, és úgy ítéltük meg, hogy ez tulajdonképpen egy óriási visszaesést és visszalépést jelentene a mezőgazdasági termelés tekintetében.
Mégis az előbb említett szavazási aránnyal, tehát többségi szavazással a bizottság úgy ítélte, hogy általános vitára alkalmas a törvény.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi