BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF) Igen. Köszönöm a szót. Örülök, hogy Géczi úr ennyire aggódik a szövetkezeti törvényért. Meg kell nyugtatnom, hogy nem kerültem a harcban alulra, nem győztek meg, és a szövetkezeti törvény ebben az évben mindenképpen elfogadásra kerül. Az, hogy a mezőgazdaságban gazdátlanság lenne, sajnos, nem igaz. Ugyanis pontosan ezért kellett azt a bizonyos moratóriumot hozni – az átalakulási moratóriumot –, amit az ellenzék oly hevesen támadott akkor is, meg a meghosszabbításkor is, mert nem mindenki érezte úgy, hogy a mezőgazdaság teljesen gazdátlan. Néhányan nagyon is gazdájának érezték magukat a mezőgazdaságnak, sőt túlzottan.
Ezért kellett ezt a törvény meghozni, és azt hiszem, fenn is kell tartani addig, amíg a szövetkezeti törvényt nem fogadjuk el. De bízom abban, hogy elfogadjuk.
Egyébként az idővel kívántam takarékoskodni a múltkor, amikor a földadótörvény vezérszónokaként arra szólítottam föl a Parlamentet, hogy nem lévén igazi ellentét, röviden tárgyaljuk meg és fogadjuk el, és akkor egy elég komoly támadásnak lettem a tárgya, mondván, hogy én ne szabjam meg senkinek, hogy mit, miről mond. Sőt azt, hogy ilyet nem is ígért egy bizonyos párt, és hogy én nem hallgattam meg az ő beszédét, és össze-vissza beszélek. Hát pontosan az történt, hogy én televízión néztem akkor a Parlament közvetítését, pontosan a szövetkezeti törvény mintegy 500 módosítását próbáltuk úgy megfésülni, hogy ne legyünk itt még szenteste is és szilveszter éjjel is, és ne itt várjuk a Kisjézust. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon és jobb középen.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi