KÁLLAY KRISTÓF (független)

Full text search

KÁLLAY KRISTÓF (független)
KÁLLAY KRISTÓF (független) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Reggel átnéztem az idei év hátralévő pontjait – milyen sűrű menetrendünk van! – s ez visszatart attól, hogy itt hosszabban elemezzem a társasági adótörvényt, hiszen képviselőtársaim a megelőzőekben már jó néhányan elmondták, amivel egyetértenék.
Itt szeretném elmondani a leglényegesebbeket, hogy nem tudok egyetérteni egy olyan törvénnyel, amelyik csak és kizárólag azért születik, azért alakul át, hogy a szükséges adóbevételeket behozza, s emiatt mindenféle vagy szinte mindenféle kedvezményt megszüntet.
Nem tudom elfogadni azt, hogy megszűnik a kezdő vállalkozóknak a támogatása. Elfogadhatatlan számomra az, hogy megszűnik – amit előbb is elmondott a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője – a mezőgazdasági termékek feldolgozásának a támogatása.
S az is elfogadhatatlan mint Szabolcs megyei képviselőnek, hogy megszűnik a hátrányos helyzetű településeken történő vállalkozásoknak a támogatása. Nagyon szeretném látni a Pénzügyminisztériumnak a kimutatását, hogy ezeket a területeket hogyan tudja ellensúlyozni a jövő évben.
Így számomra ez a törvény teljes mértékben elfogadhatatlan.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi