HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Valóban konkrét válaszokat és korrekt válaszokat kaptam a kérdéseimre, és köszönöm, hogy azt is elmondta – nem akartam említeni, mert talán túl sokszor hangsúlyozom, de hangsúlyoznom kell, ez a feladatom is –, ön mondta ki, 16. helyen áll Borsod megye a kistelepülések ellátása tekintetében ott, ahol a telefon valóban az életet jelenti. Ezért tartottam nagyon fontosnak ezt a kérdést elmondani.
Azt hiszem, még beleférek az időbe, röviden hadd tegyek említést, ami igazán ösztönzött erre az interpellációra, az még az volt, hogy a közelmúltban a képviselőtársaimmal – egy delegációval – a holland PTP TELECOM meghívására Hollandiában jártunk.
Azt hiszem, egyetértettünk – hatan voltunk, hatpárti képviselők – valamennyien abban, nem is a technikai csoda, az a telefonellátottság volt az, ami lenyűgözött elsősorban minket, hanem az a tényező, hogy Hollandiában törvény garantálja azt, hogy három hónapon belül minden igénylő telefont kapjon. De ebben az volt a különösen érdekes és figyelemre méltó, hogy legyen az az igénylő a legtávolabbi csücskében az országnak, akkor is három hónapon belül kapja, ha a fővárosban, akkor is. Ugyanazért az összegért, 200 guldenért kapja itt is, ott is. Tudom, hogy ennek anyagi feltételei is vannak, de valahogy a demokratikus állampolgári jogokat – azt hiszem, minden állampolgár, lakjon az bárhol – egyformán elvárhatja a gondoskodó államtól. A válaszai konkrétak voltak, elfogadom a válaszát, köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi