ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket. (Rövid szünet.) Megkérem, szólítsák be a folyosón tartózkodó képviselőket. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm minden képviselőtársamat, kedves vendégeinket, a rádióra és a képernyőre figyelő minden honfitársunkat. Őszi ülésszakunk 24. ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Glattfelder Béla és Tóth Sándor jegyzők lesznek segítségemre.
A mai ülésünkről távolmaradását előzetesen 30 képviselőtársunk jelentette be. Amennyiben bármelyikük mégis meg tudott jelenni, kérem, jelezze ezt gépe bekapcsolása végett. Senki nem jelentkezett.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy az igazolt képviselők száma jelenleg 385, így a határozatképességhez 193 képviselő jelenléte szükséges. (Zaj, mozgás.)
Kérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el a helyüket! Jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem, nyomják meg az "igen"-gombot. (Megtörténik.) Köszönöm.
Kérem szépen, az ülés még nem határozatképes. Kérem a képviselő urakat és képviselőnőket beszólítani a folyosóról. (Kónya Imre: A "Fehér Ház"-ban volt egy ülés, két percen belül itt lesznek.)
Horváth Lajos gépének bekapcsolását kérem. Medgyasszay László gépének bekapcsolását kérem. (Rövid szünet.)
Kérem szépen sürgetni a képviselőket! (Hosszabb szünet.)
Addig is egy bejelentéssel élek.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk a 3219-es számon benyújtotta a faji megkülönböztetés valamennyi formájának kiküszöböléséről, New York-ban, 1965. december 21-én elfogadott nemzetközi egyezmény kihirdetéséről szóló 1969. évi VIII. törvényerejű rendelet módosításáról intézkedő törvényjavaslatát. Az előterjesztést hétvégi futárpostájukban fogják kézhez kapni képviselőtársaim.
A Kormány a törvényjavaslat kivételes és sürgős megtárgyalását kérte, erről jövő heti ülésünk kezdetén határozunk. (Rövid szünet.)
Kérem, hogy valamennyi képviselőtársunk foglalja el azt a helyét, ahonnét jelenlétét jelezni tudja, és akkor ismét kísérletet teszünk a határozatképesség megállapítására. (A táblán téves számsor jelenik meg.) Kérem törölni a táblát!
Jelenlét-ellenőrzést tartunk! Most kérem az "igen"-gomb megnyomását! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a gép 183 képviselő jelenlétéről ad számot, 5 államtitkár jelentkezett, az 188, és most kérem azoknak a képviselőknek a kézfeltartását, akik nem nyomtak meg gombot, mert vannak ilyenek, mert nem a helyükön vannak. Igen, igen, ez még mindig csak 190 (még egy képviselő jelentkezett) 191.
(Dr. Kónya Imre: Ügyrendi javaslatom lenne!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi