KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egy nagyon rövid, egyszerű, de a képviselői munka szempontjából fontos törvénymódosításra terjesztettünk elő javaslatot, amely javaslat, mint ahogy az előterjesztők személyéből is következik, széles körű konszenzuson nyugszik. Mindez azt is biztosítani látszik, hogy ennek a módosító indítványnak a megtárgyalása és a remélhető elfogadása nem vesz el jelentős időt a Ház munkájából, és nem fogja hátráltatni az egyéb, ennél lényegesen fontosabb törvényjavaslatok elfogadását.
Tulajdonképpen arról van szó, hogy a törvény a képviselők munkájával kapcsolatos költségek fedezésére jelenleg a törvényben meghatározott módon képzett és meghatározott összeget biztosít. Azonban a törvény jelenlegi megfogalmazásából következően ezt az összeget a képviselőcsoportok csak és kizárólag szakértői megbízásokkal kapcsolatos költségre fordíthatják. Mindez azt jelenti, hogy ha például egy idegen nyelvű levél lefordítására van szüksége a képviselőnek, akkor adhat egy két-háromezer forintos megbízást egy szakértő fordítónak – de nem vásárolhat, mondjuk, egy szótárt magának.
Ennek az anomáliának a kiküszöbölésére terjesztettük elő a módosítást, amelynek értelmében ezt az – egyébként változatlan – összeget nemcsak szakértői költségre, hanem egyébként is, a képviselőcsoportok munkájával kapcsolatosan felmerült költségek fedezésére lehessen használni. Ez a törvénymódosítás lényege. Köszönöm.
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi