ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, a gazdasági és a szociális bizottságnak, a gépjárműadóról szóló törvényjavaslatot a költségvetési, a gazdasági és az önkormányzati bizottságnak. A gyermek jogairól szóló egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak. Bejelentem, hogy a szociális bizottság, s az emberi jogi bizottság ezt az előterjesztést már megtárgyalta.
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális bizottságnak, az önkormányzati, a gazdasági, az alkotmányügyi és a kulturális bizottságnak.
A szakszervezeti vagyon védelméről, a munkavállalók szervezkedési és szervezeteik működési esélyegyenlőségéről rendelkező 1991. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságnak.
Az Állami Vagyonügynökségről s a hozzá tartozó vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló 1990. évi VII. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, a gazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak.
Engedjék meg, hogy mindezek alapján ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először az 1996. évben megrendezendő Világkiállításról szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg, majd az állami költségvetés 1992. évi irányelveiről szóló tájékoztató, s a hozzá kapcsolódó országgyűlési határozati javaslat részletes vitája és lehetőség szerint határozathozatala következik.
Délután 14 órától, a szokott időpontban az interpellációk és kérdések előterjesztése történhet, majd a pénzintézetekről és a pénzintézeti tevékenységről rendelkező törvényjavaslat, illetve a hozzá kapcsolódó, a jogalkotásról szóló törvény kiegészítését indítványozó javaslat részletes vitája következik.
Ezt követi a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Ezt követi az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank létrehozására irányuló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat vitája és határozathozatala, majd a helyi önkormányzatok 1992. évi címzett és céltámogatási rendszeréről szóló határozati javaslat részletes vitája és határozathozatala. Ezt követi egy mentelmi ügy megtárgyalása.
Végül a bíróságokról szóló 1972. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitájával zárjuk mai ülésnapunk programját.
Tisztelt Országgyűlés! Mai ülésnapunkat megelőzően képviselőtársaim kézhez kapták az 1963-1989 között elkövetett egyes állam- és közrend elleni bűncselekmények miatt történt elítélések semmissé nyilvánításáról szóló törvényjavaslatot a 3142-es számon, továbbá az életüktől és szabadságuktól politikai okokból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról intézkedő törvényjavaslatot a 3413-as számon.
Az előterjesztések tárgyalási rendjéről várhatóan holnapi ülésnapunk kezdetén tudunk határozni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi