HALDA ALÍZ (SZDSZ)

Full text search

HALDA ALÍZ (SZDSZ)
HALDA ALÍZ (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A múlt héten napirend előtti felszólalásában Csurka István képviselőtársunk megrótta a Magyar Rádiót, hogy nem teljesítette a kötelességét az 1956-os forradalommal kapcsolatban, mert október 23-án például mindössze harminc perces műsorral emlékezett meg az ünnepről, a hírműsorokon kívül.
Amikor ez a felszólalás elhangzott, már akkor sem éreztem ezt igazságosnak, mert lévén, hogy '56 nekem is szívügyem, ezért figyeltem mind a tévé, mind a rádió műsorait és semmiféle hiányérzetem nem volt. (Zaj, szórványos taps.) Tegnap aztán megérkezett hozzánk a rádió cáfoló levele, amelyben tételesen felsorolják azokat a műsorokat, amelyek az ünneppel foglalkoztak. Minthogy ez a levél az újságokban is megjelent, nem akarok részletesen foglalkozni vele. A lényege az, hogy például október 23-án az össz-műsorok egyharmada az ünneppel foglalkozott és a megelőző és az azt követő napokon is természetesen több műsor szólt az évfordulóról.
Csurka László . (közbeszólások) . vagy Csurka István – bocsánatot kérek – vádja tehát nem felel meg a valóságnak. A kérdés csupán az, hogy akkor miért mondta azt, amit mondott. Elsősorban az a feltevés kínálkozik, hogy az '56-os forradalom védelmezőjének szerepében kívánt fellépni, ami dícséretes dolog is, ha a forradalmat valóban sérelem éri – most azonban nem érte sérelem.
A második feltevés az, hogy Csurka Lá. Csurka István egyszerűen teret akart engedni a rádió elleni haragjának, amelyet – mint arra már többször finoman célzott – nem szeret szívből, igazán.
Azt végképp nem lehet érteni, hogy hogy került ebbe az ügybe a 168 óra ügye, mert a legagyafúrtabb okfejtéssel sem lehet semmiféle összefüggést találni a Mester Ákos-féle kft és az 1956-os forradalom ügye között.
Én azt gondolom, a Parlament nem arra való, hogy egyéni indulatainknak adjunk hangot az ország közvéleménye előtt – különösen nem, valótlan tények alapján. Minthogy a vád itt hangzott el, én úgy gondolom, hogy kötelességünk megkövetni a rádió dolgozóit, akik nemcsak. (zaj, felzúdulás a jobb oldalon) . akik nemcsak mennyiségileg, de minőségileg is teljesítették a kötelességüket. (folyamatos zaj) ., a műsorok ügyszeretetről. (az Elnök csenget) . és lelkiismeretes munkáról tanúskodtak – nem tudom, hogy hallották-e ezeket. (Közbeszólások a jobb oldalról: Hallottuk.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi