FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim!
Az Országgyűlés költségvetési, adó- és pénzügyi bizottsága megtárgyalta a napirenden levő törvénytervezethez benyújtott módosító indítványokat. Havas Gábor és Szigeti György módosító indítványában a célzott kör kiterjesztését több szociális megfontolás figyelembevételét javasolta. Indítványozták, hogy az intézkedések terjedjenek ki az összes nyugdíjszerű ellátásra, és ne korlátozódjanak csupán a nyugdíjakra. A vitában az előterjesztők utaltak arra, hogy a kör részben átfedett, igen nagy arányban kapnak például nyugdíjszerű ellátást a nyugdíjasok is. Emellett ebből az 5 milliárd forintnyi összegből kapnak annyi segélykeretet az önkormányzatok, amiből – ha gondolják – növelhetik a nyugdíjszerű ellátásokat. Amúgy is kívánatos lenne, hogy ne mindenben a Parlament vagy a minisztérium döntsön, legyen cselekvési tere az önkormányzatoknak is, végső soron tehát az előterjesztés nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az intézkedések köre kiterjedjen valamennyi nyugdíjszerű ellátásra, de ennek eldöntését az önkormányzatokra bízza.
Ennek szellemében a bizottság elutasította Havas Gábor és Szigeti György módosító javaslatát, és elvetette annak lehetőségét is, hogy más tartalmú, de ilyen szellemű bizottsági módosító indítványt tegyen.
Gál Gyula képviselő a benyújtott törvénytervezetben található szövegezési pontatlanságokra hívta fel bizottságunk figyelmét. Javaslata alapján 3179-es számú ügyiratszám alatt bizottsági módosító indítványt juttattunk el önökhöz, amelynek szövegét egyhangúlag elfogadtuk. Javasoljuk, hogy a tisztelt Ház fogadja el bizottsági módosító indítványunkat. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi