SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:

Full text search

SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:
SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója: Elnök Úr. Köszönöm a megtiszteltetést, most a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság nevében kívánok hozzászólni, és a bizottsági álláspontot ismertetni a kormány által benyújtott 3113-as számú törvénytervezethez, mely ismert, hogy a törvénytervezet a lakossági többletterhek enyhítésére készült az energiaárak emelése miatt. Nos, a bizottsághoz érkezett két módosító indítvány. Az egyik módosító indítvány a költségvetési bizottság munkája, mely stilisztikai szempontokat figyelembe véve tett javaslatot. Ezt a bizottság egyhangúlag elfogadta.
A másik indítvány pedig a Szigeti György és Havas által benyújtott módosító indítvány, mely lényegében a támogatottak körét óhajtja és javasolja kiszélesíteni. Ez az indítvány tulajdonképpen a nyugdíjfolyósító szerv által folyósított nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásban részesülőkre vonatkozik. Az utánaszámolás szerint ez kb. 100 ezer embert érint, 100 ezer olyan embert, akinek nincs módja a saját érdekében a hangját hallatni, és nincs érdekérvényesítő szerve sem. Emiatt – éppen a minősítése végett is – a bizottság egyhangúlag támogatja a benyújtott módosító indítványt.
A tárgyalás során a Pénzügyminisztérium és a Népjóléti Minisztérium képviselői a fedezet tekintetében nem jutottak megegyezésre, a bizottságunknak nem feladata ennek a meghatározása, amely egyébként kb 100 millió forintos nagyságrendű. Úgy gondoljuk, hogy az 5 milliárd forintnak ez a mintegy egy százaléka bizonyára nem jelent nagyobb gondot a költségvetés számára.
Kérem a tisztelt Házat, hogy a benyújtott törvénytervezetet, valamint a módosító indítványt, amelyet – mint mondottam – a bizottság egyhangúlag támogatott, szíveskedjék elfogadni. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi