HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Belügyminiszter Úr!
Az elmaradott térségekben a közbiztonság helyzete is rosszabb, mint az ország más tájain. A személyek és a tulajdon elleni bűncselekmények gyakorisága félelemmel tölti el az itt élő, egyébként is nehéz helyzetű embereket, tovább rontja közérzetüket, hozzájárul a népesség elvándorlásához.
Ha a Kormány is akarja, hogy a szóban forgó térségek ne legyenek beláthatatlan ideig költségvetési támogatásból élő, sorvadó részei az országnak, hanem vonzó befektetésű területekké váljanak az itt élő és a külső befektetők számára, ahhoz gazdasági infrastruktúrát és közbiztonságot is kell nyújtania. Ha nehéz átmeneti helyzetünk elviseléséhez a Kormány az itt élő emberek türelmére is igényt tart, akkor legalább a közrend minimálisan szükséges szintjét biztosítania kell, azaz ezekben a térségekben is meg kell védenie állampolgárait a bűnözőktől.
A közbiztonság kritikus helyzete egyrészt e térségek általános válságával, másrést a rendőri munka hatékonyságával függ össze. A rendőri munka hatékonyságának – tudjuk – sok feltétele van.
Nem általában kérdezek most ezek felől, és kérem a miniszter urat, hogy ön is konkrét választ adjon. Előrebocsátom, hogy nem fogadhatok el olyan jellegű választ, amelyben ön a jogállamiság korlátaira panaszkodik, mint azt tette az MDF nép-nemzeti körének gyűlésén, ahol egy tudósítás szerint azt a kijelentést tette, hogy "Az a baj, hogy hamarabb értük meg a jogállamiságot, mint a rendszerváltást".
Választóim polgári demokratikus jogállamban kívánnak biztonságban élni. Ehhez kérjük a Kormánytól, számunkra is biztosítsa a közbiztonság ma hazánkban elvárható személyi és technikai feltételeit.
Ezek érdekében kérdem a tisztelt miniszter úrtól, biztosítható-e az edelényi rendőrkapitányság 72 településére kiterjedő hatáskörzetében a közrend 11 körzeti megbízottal, napszakonkét 3 járőrrel és egy darab gépkocsival. Figyelembe veszi-e a tárca a költségvetés területi elosztásakor az elmaradott térségekben jelentkező nagyobb közbiztonsági feladatokat is?
Ezekre a kérdésekre kérem a miniszter úr válaszát. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi