TARNÓCZKY ATTILA (MDF)

Full text search

TARNÓCZKY ATTILA (MDF)
TARNÓCZKY ATTILA (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Ha önöket irritálja, hogy egyes kevesek ebben a végkielégítési rendszerben – most ne feszegessük, hogy okkal, ok nélkül, érdemekkel vagy érdemtelenül – százezreket, esetleg milliókat fognak felvenni, akkor azt kell mondjam – kicsit viccesen – hogy Rudics Róbert barátommal mi az önök emberei vagyunk, akkor a mi javaslatunk tartalmazza az önök aggodalmait, fenntartásait. De akkor arra kérem önöket, hogy együtt szavazzuk meg ezt a javaslatot.
Mielőtt megismertem a bizottságok álláspontját, körülbelül ennyit akartam önöknek elmondani, mert azt hittem, hogy egy ilyen égbekiáltón igazságtalan rendszer megváltoztatására benyújtott javaslat szinte közfelkiáltással kerül megszavazásra.
Én a Kormány álláspontján nem csodálkozom, a javaslatot elutasította, köti az Érdekegyeztető Tanács, fogadjuk el, de az alkotmányügyi bizottság és a gazdasági bizottság nemleges álláspontján nagyon. Nem tudtam ott lenni, mert a szociális bizottságot sikerült ugyanakkor meggyőznöm a javaslat helyességéről. Biztosan kiváló szakmai érvek hangzottak el, nem tudom, de azért akkor gondolkodjunk el egy kicsit arról is, hogy ha a javaslatot önök nem szavazzák meg, miféle rendszert fogunk mi elfogadni. Egy olyan rendszert, amelyben a csődbe jutó vállalatok első számú vezetői százezreket, esetleg milliót fognak végkielégítésként kapni. De az isten szerelmére, miért? Nyomorognak talán? Nem fognak tudni elhelyezkedni, vagy a bokros érdemeikre tekintettel?
Kérem, gondolják végig, hogy hogyan fogja megítélni az ország lakossága ezt a rendszert működés közben, mihelyt az első ilyen számadatok majd a közvélemény fülébe kerülnek.
Köszönöm szépen a figyelmüket, és kérem a támogatásukat az egészségügyi bizottság által beterjesztett változathoz. (Nagy taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi