TARNÓCZKY ATTILA (MDF)

Full text search

TARNÓCZKY ATTILA (MDF)
TARNÓCZKY ATTILA (MDF) Mint említettem, a szociális bizottság módosította a szöveget ilyen értelemben, hogy egyhavi átlagkereset szerepel venne. Tehát azt hiszem, hogy egyértelmű. Bár hozzátenném, hogy a törvényjavaslat használja az átlagkereset kifejezést korábban, és nem egyhavi átlagkeresetről beszél.
Most amit ehhez még hozzá kell tennem, mert elhangzott, hogy korlátozunk: hát már ne haragudjanak, a javaslat egyik változata szerint aki 35 000 forintot keres átlagkeresetként, illetve annál kevesebbet, egy fillérrel kevesebb végkielégítést nem kap az én változatom esetén, mint a Kormány változata esetén. Ez a javaslat csak azokat sújtja, akik 50 000-et keresnek, 100 000-et keresnek és így tovább. Azok havonta egyhónapi keresetként csak 35 000 forint erejéig vannak elszámolva a végkielégítési rendszerben.
Én tudom természetesen, hogy a kollektív szerződésben ezt a korlátozást lehet überolni. Semmi akadálya. De hát felénk, Kanizsán, környéken nem 35 000 forintot keresnek az emberek, 15 000-et. És megnézem azt a szakszervezetet ott, amely majd azt fogja mondani, hogy én azt akarom, hogy 50 000 forint legyen az elismert egyhavi átlagbér, annak nem lesz tagsága. De nem akarom a bányászokat sem sújtani: hát a bányászok, ha ennyit keresnek – nem tudom, mennyit keresnek –, akkor a kollektív szerződésben harcolják ki maguknak ezt a nagyobb összeget. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi