ZSUPOS LAJOS, a gazdasági bizottság előadója:

Full text search

ZSUPOS LAJOS, a gazdasági bizottság előadója:
ZSUPOS LAJOS, a gazdasági bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A gazdasági bizottság megvitatta a szóban forgó törvényjavaslathoz beterjesztett módosító javaslatokat, és a vitát abban – három pontban – lehetne jellemezni, amennyiben ezek a módosító javaslatok elsősorban azt vitatták, hogy mire terjedjen ki, illetve beleszámítson-e a munkaidőbe a teljesértékűen végzett munka, vagy pedig az áthelyezéssel bekövetkezett munkahelyváltozás beleszámítson-e.
A bizottság állásfoglalása az volt, hogy csak az egy munkahelyen, áthelyezés nélkül letöltött munkaidőt kell számításba venni a megállapításnál.
A következő vitatott csoportot úgy lehetne jellemezni, hogy a végkielégítés és a felmondás indoka, indoklása. Itt a módosító indítványok arra irányultak, hogy a felróhatóságot számításba kell-e venni a végkielégítésnél. Ezt a módosító indítványt Kósáné Kovács Magdolna terjesztette be, és a bizottság elfogadta a módosító indítványát.
A harmadik nagy csoport, vitatott csoport a hatálybalépésnek az ideje, ugyanis felvetődött a kérdés, hogy a törvény hatálybalépéséig terjedő idővel mi történjen. Ez ugyanis várhatóan mintegy két hét, és esetleg ez az idő alkalmat ad a munkavállalóknak arra, hogy ez idő alatt szabaduljanak meg azoktól a munkavállalóktól, akiket az idén akarnak elbocsátani, és így megmenekülnek a végkielégítéstől.
A bizottság ezzel kapcsolatban, a szavazás eredményeként azt határozta, hogy a hatálybalépés idejét nem kell figyelembe venni, tehát nem tudta elfogadni az adott módosító indítványt.
A törvényjavaslat egészét a bizottság elfogadásra ajánlja a Parlamentnek. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi