PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ígérem, hogy jelenlegi hozzászólásomban meglehetősen rövid leszek.
A nyár elején úgy döntött a Ház, hogy felkéri a Kormányt, terjesszen be törvényjavaslatot az 1996-os budapesti központú, de az egész országra kitekintő Világkiállítás megrendezése mellett. A törvényjavaslat beterjesztésre került, a Ház előtt van. Az ezzel kapcsolatos és magával a Világkiállítás melletti, nyilván sokkal részletesebb és hosszabb hozzászólásomra majd akkor kerül sor, amikor tárgyalni fogja a Ház.
Ma, 13 órakor a Vállalkozók Országos Szövetsége, valamint mellette szinte valamennyi gazdasági, munkaadói és munkavállalói szervezet, így a Magyar Gazdasági Kamara, az ipartestületek, a Világgazdasági Fórum és számos más szervezet elindította társadalmi akcióját annak érdekében, hogy népszavazás, méghozzá országos népszavazás döntsön az 1996-os világkiállítás kapcsán. Mivel feltételezem, hogy ezek a szervezetek képesek lesznek nemcsak százezer, hanem ezt lényegesen meghaladó olyan aláírásgyűjtésre és olyan számú aláírás megszerzésére, amely kötelezi fogja a tisztelt Házat a népszavazás kiírására, ezért tisztelettel kérem az Elnök Urat, a Házat, a Ház munkarendjét meghatározó házbizottságot, a törvényjavaslat tárgyalásánál vegye figyelembe, hogy várhatóan ebben a kérdésben a társadalom akaratát meg kell kérdezni.
Mindössze ezt szerettem volna elmondani. A mai napon öt kérdésjavaslatot tartalmazóan elindultak az aláírásgyűjtések, és úgy gondolom, nem túl hosszú idő múlva találkozni fogok elnök úrral, és át fogom adni az első 100–200 ezer aláírást. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi