SZŰCS ISTVÁN, DR. (MDF)

Full text search

SZŰCS ISTVÁN, DR. (MDF)
SZŰCS ISTVÁN, DR. (MDF) Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Ígérem, hogy ígéretesen rövid leszek. Miután a miniszter úr nagyon részletesen beszélt a topográfiának a lényegéről, én csak egy kísérletet próbálok tenni, hogy négy és fél sorban összefoglaljam ennek a törvénynek a lényegét, mert azt hiszem, hogy laikusok testületeként elég kevesen értjük ezt pontosan.
A tárgyi törvényjavaslat oltalmat kíván adni a mikroelektronikai félvezető termékek, tehát hétköznapi nyelven szólva az integrált áramköri elemek topográfiájának, azaz annak a szellemi alkotásnak, ami az áramköri elemek térbeli elrendezési vagy összekötési módjának eredetiségére, vagy viszonylagos újdonságára vonatkozik. Ennyit.
A mikroelektronika rohamos fejlődése miatt a félvezetők számos termékben: úgymint számítógépben, órában, fényképezőgépben, televízióban, rádióban, rakétában, rakétaelhárító rakétában stb. megtalálhatók, ezért a törvény megalkotása fontos és időszerű. Magas színvonalú munkának tartjuk ezt a törvénytervezetet, kevés módosító indítvánnyal, amelyet a gazdasági bizottság előadója már itt ismertetett előttünk. Az MDF frakció nevében tisztelettel javaslom a képviselőtársaimnak, hogy a beterjesztett törvényjavaslatot a gazdasági bizottság állásfoglalásainak megfelelően elfogadni szíveskedjenek. Köszönöm a türelmüket. (Taps az MDF soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi