MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter Úr! Vallomással kell kezdenem: megtévesztő a cím. Bízom benne, hogy mint Luca kisasszony minden eddigi széke, előbb-utóbb ez a koncepció is elkészül, sőt tudom, hogy elkészült, föltehetőleg ősszel erről komoly szakmai vitáink lesznek.
Itt és most számomra csak Paks és az atomerőmű a téma.
Gondjaink:
Numero 1. Az alkoncepció erőmű-bővítéssel, illetve alaperőmű-építéssel számol. Ennek egyik variánsa Paks két újabb blokkal való bővítése. Ugyanakkor magyar földtani szakemberek szakvéleménye és az űrfelvételek egybehangzóan igazolják: Paks földrengéstanilag aktív törésvonalak metszéspontjában fekszik. Ismétlem: aktív törésvonalak metszéspontjában. Fölfoghatom úgy, hogy egy időzített nukleáris bomba az ország közepén.
Ha ez így van, tisztában van-e a tárca ezekkel a szakvéleményekkel, ha igen, akkor honnan a fontolgatása, és a bátorsága a fontolgatásnak a bővítésre, ha nem, mennyiben megalapozott szakmailag a koncepció?
Numero 2. Szeretnék idézni a tavaly októberben megkapott koncepcióból.
Konkrét döntés az alaperőműről 1991-ben szükséges. A döntés előkészítésébe széles körben be kívánjuk vonni a közvéleményt, azért, hogy megakadályozzuk a szűkebb szakmai lobbyk érdekeinek érvényesülését. Zárójel bezárva, hadd tegyem hozzá: az ország érdekei ellen.
Tisztelettel kérdezem miniszter úr: ez az alapelv él-e, és ha él, milyen garanciákat kapunk ennek betartására a tárcától?
Köszönöm. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi