TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)

Full text search

TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)
TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Interpellációm pontos címe: "A Magyar Távközlési Vállalat vándorló null-pontja, avagy lesz-e egységes elővárosi díjövezet?" (Derültség.)
Interpellációmban felemelem a hangom a főváros környékén lakó, többedíziglen másodrangú állampolgárok érdekében. Az itt élők 13-szoros díjat fizetnek egy budapesti telefonbeszélgetésért; többet, mintha egy budapesti Ausztriába, Jugoszláviába vagy Bulgáriába telefonálna, noha az elővárosban élőket munkahelyük és a hivatalok jelentős része is a fővároshoz köti. A telefonkönyvet állampolgárként tanulmányozva sem sikerült megállapítanom, hogy a díjöveket milyen kiindulópontból számolják, mivel az bizonyos, hogy ez nem a mértani középpont. Miben nevezhető meg a távközlési hálózat nulla pontja, és ez hogyan volt műszakilag megállapítható? Műszakilag mivel indokolható az 1. és 2. díjöv közötti 100, és az 1. és 3. közötti 200 százalékos díjnövekmény?
Tisztelt Miniszter Úr! Az elővárosban élőket egyre inkább sújtja a munkanélküliség, az útiköltségek rohamos emelkedése, - ez összefügg az energiahordozók árának emelkedésével, - az e területen lecsapódó környezetpusztító noxák. Nem érthető, hogy Budapest közigazgatási határától 12 kilométerre egy háromperces telefonbeszélgetésért miért kell 65 forintot fizetnie az állampolgárnak?
Külön kiemelem, hogy a déli, délkeleti agglomerációban a telefonhálózat fél évszázaddal elmaradott fejlettségű és a még mindig monopolhelyzetben lévő Távközlési Vállalat nem érdekelt a szolgáltatás bővítésében, hiszen a kézi kapcsolás üzemeltetése olcsóbb, díjszabása magasabb! – Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi