ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Ezek után javaslatot teszek a ma kezdődő ülés tárgysorozatára.
1. A Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat a 2537-es szám alapján.
Az Állami Számvevőszék jelentése a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről a 2914-es szám alapján.
Az Állami Számvevőszék országgyűlési határozati javaslata a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről.
2. Az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló, Párizsban 1990. november 19-én aláírt szerződés megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2939-es számon.
3/a. A Gyermek Jogairól szóló, New Yorkban 1989. november 30-án kelt egyezmény megerősítéséről és kihirdetéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2032-es szám alapján.
3/b. Egyezmény a Gyermek Jogairól magyar jogrendszerbe illesztéséről szóló országgyűlési határozati javaslat a 2964-es szám alatt.
4. A Társadalombiztosítási Alap 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat a 2704-es szám alapján.
5. A szövetkezetek gazdálkodásával kapcsolatos egyes ideiglenes szabályokról szóló törvényjavaslat a 2944-es szám alapján. Figyelmet kérek!
6. A közjegyzőkről szóló törvényjavaslat a 2092-es szám alapján.
7. Interpellációk.
8. Kérdések.
9. Személyi javaslatok.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatomat. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik. Az Országgyűlés nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Megismételjük a szavazást. Kérem a tábla letörlését. Számos képviselőtársunk most érkezik vissza az ülésterembe.
Emlékeztetem képviselőtársaimat azon valamennyi párt által támogatott és a világ minden parlamentjében alapkövetelménynek elismert íratlan szabályra, hogy az Országgyűlésen jelen lévő képviselők három módon adhatnak kifejezést véleményüknek: "igen" szavazattal, "nem" szavazattal és a "tartózkodás" gomb lenyomásával. Más akaratnyilvánítás nem parlamentáris.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik. Az Országgyűlés nem határozatképes.) Köszönöm.
Megkérem, hogy szíveskedjenek a büféig is körbejárni és a folyosón lévő képviselőket beszólítani.
Parlamentarizmusunk komolyságának megőrzése érdekében tisztelettel kérem (mozgás és zaj) – Csendet kérek! – Tisztelettel kérem az ülésteremben helyet foglaló és a népszuverenitást reprezentáló képviselőket, hogy ezen az ülésen, ahol eddig minden tényező a Házszabályoknak megfelelően járt el, senki ne bontsa meg a parlamentáris tárgyalás rendjét és lehetőségeit! A felelősség azokra hárul… Kérem az itt lévő tömegkommunikációs eszközöket, hogy járják végig a géppel az üléstermet… (Erős felzúdulás. Többen helyükről felállva tiltakoznak. – Az elnök csenget.)
Kérem, hogy mindenki alkotmányos vállalásának megfelelően vegyen részt a törvényhozás munkájában! (Nagy zaj.)
Elrendelem a határozathozatalt. Most kérem a szavazatukat a tárgysorozat ügyében. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 7 államtitkári szavazattal – 195 szavazattal 1 ellenében, 4 tartózkodás mellett az előterjesztett tárgysorozatot elfogadta. (Taps a jobb oldalon.)
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat… (A jegyző az elnökhöz fordul.) Tessék? (Emelt hangon.) Jegyző, jelentsen! (Derültség.) Semmiféle jelzést nem kaptam a jegyző úrtól. Tessék!
Felszólaló: Trombitás Zoltán jegyző

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi