ZSEBŐK LAJOS (MDF)

Full text search

ZSEBŐK LAJOS (MDF)
ZSEBŐK LAJOS (MDF) A miniszter úr válaszát hallgatva részben örültem, részben pedig nem. Elmondom, hogy miért. Előbb azt mondom el, hogy miért nem örültem neki, és szeretném felhívni a figyelmet arra: ezzel a lépéssel, hogy Fejér megyében egyfajta megoldást kínálnak, a lényegi kérdést nem oldották meg. A problémám ezzel az, hogy csak Fejér megyében lépték meg ezt a lépést, holott ha csak a dunántúli regionális vízműveket tekintem, akkor nem kap a lakosság kompenzálást Pécsett, Baranyában és Veszprém megyében – csak Fejér megyében és Dunaújvárosban, itt két vízműről van szó.
A következő problémám – ami ennél nagyobb – ezzel a fajta rendezéssel: az, hogy a Fejér megyei lépéssel is az igazságtalanságot központi, minsztériumi pénzeszközökből fedezik, kompenzálják, ami azt jelenti, hogy a regionális vagy másképpen minisztériumi vállalat előnyeit közpénzekből finanszírozzák továbbra is. Ez lehetőséget teremt arra – és ez a legnagyobb problémám a megoldással –, hogy amikor a vizdíjrendszert összességében megváltoztatják, akkor ezt a fajta előnyt tovább mentsék a regionális vízmű vállalat vonatkozásában.
További problémám, hogy itt született egy egyezség az érintett vállalatok, a tárcák és az önkormányzatok között. Ezt az egyezséget a tárca a válasz tükrében semmibe veszi.
Még problémám az is, hogy itt az igazságtalanság január 1. óta áll fenn, és a rendezés először áprilistól, most már csak májustól történhet meg.
Végül a megoldással szemben fenntartásaim vannak. Ugyanis a költségvetési törvénynek a melléklete azt mondja, hogy a lakossági ártámogatás mértéke 17 forint lehet maximum. Ez a fajta rendezés 18.70-et jelent, vagyis fölé lóg 1 forint 70 fillérrel. Mindezekkel együtt én a választ nem tudom nem elfogadni, mert amiért én szót emeltem, az rendezésre került. Én most nem tudom azt mondani, hogy nem fogadom el, amikor a Fejér megyei lakosoknak könnyebb lesz a helyzete, és az a fajta kompenzáció, ami a tárca által a Kormány elé került volna, meglépésre kerül, de nagyon kérem a miniszter urat, hogy az általam elmondottakat vegye figyelembe, és fontolja meg, hogy a regionális vállalatok vízátadásának elszámolását változtassák meg ekképpen. Köszönöm szépen a figyelmet, és én a választ tulajdonképpen elfogadtam. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi