NÉMETH BÉLA (FKgP)

Full text search

NÉMETH BÉLA (FKgP)
NÉMETH BÉLA (FKgP) Igen. A gazdasági bizottság megtárgyalta a benyújtott törvénytervezetet, és nagy többséggel úgy határozott, hogy az Országgyűlésnek azt elfogadásra nem javasolja. Indoklásként röviden a következőket szeretném elmondani.
Az erdőgazdaság és a fagazdaság felügyelete a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozik, és ennek főfelügyeletét az Erdőgazdaságok Igazgatósága végzi, az Erdőfelügyelet végzi. Ez egy olyan szakmai felügyelet, amiben ilyen vonatkozásban egy moratóriummal beleavatkozni az Országgyűlés részéről nagy hiba lenne. Ennek az Erdőfelügyeletnek a feladata az, hogy jóváhagyja az erdőtelepítési és a fakitermelési engedélyeket. Ha ebben a pillanatban az Országgyűlés egy ilyen részleges moratóriumot hozna, ezt tulajdonképpen nem tudná ellenőrizni, mert csak ezen a szerven keresztül tudná ezt megvizsgálni, hogy ennek a feladatnak a végrehajtása törvényesen vagy törvénytelenül működik-e.
Mi úgy döntöttünk, hogy mivel az Országgyűlés ezt közvetlenül ellenőrizni nem tudja, és így bele sem tud ebbe a folyamatba avatkozni, ez egy szakmai dolog, és ezért a moratórium elrendelését nem javasoljuk. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi