TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Igen tisztelt Elnök Úr! Igen tisztelt Ház! Én eddig úgy tudtam, hogy a Parlamentben rendkívüli felszólalási lehetőséget lehet adni a Parlament jogalkotási tevékenységével kapcsolatban felmerülő kérdésekben vagy országos, politikai jelentőségű kérdésekben – de azért, Elnök Úr, hogy engem bárki gátlástalanul rágalmazhasson, erre engedélyt adni nem lehet.
Nem beszélek arról, hogy Mizsei képviselő úr a rózsadombi villájából előbújó személyként aposztrofált engem, nekem azonban – sajnos – nincs rózsadombi villám. Nagyon örülnék annak, ha Mizsei képviselő úr meg tudná mutatni, hogy mikor volt vagy hol lehetett nekem villám, mert nagyon szívesen beköltöznék.
Van egy 80 négyzetméteres lakásom, de nem hiszem, hogy ezt bárki irigyelhetné tőlem, miután 35 éven keresztül gyakorló ügyvéd voltam, feleségem operettprimadonna, és kettőnk keresményéből vásároltuk ezt a 80 négyzetméteres lakást.
Az pedig, hogy engem silány demagógiával, népszerűség-hajhászással vádol az igen tisztelt képviselőtársam azért, mert a leváltásom alkalmával spontán aláírás-gyűjtési akció indult az érdekemben, és két nap alatt az ország egy csücskében 25 000 aláírást gyűjtöttek össze az érdekemben, és hogy tegnap Szabolcs-Szatmár megyében is egy köteg aláírást adtak át nekem – igazolhatja az egyik képviselőtársunk, aki ott volt – anélkül, hogy én erről tudtam volna, ezért engem népszerűség-hajhászással vádolni úgy gondolom, hogy nem egy megalapozott tényállítás.
Legyen szabad felhívnom az ország közvéleményének a figyelmét arra, hogy ha én népszerűséget hajhásznék, a saját magam pecsenyéjét sütögetném – ahogy azt Mizsei képviselő úr állítja –, akkor vajon járnék-e vidékre a kis apró falvakba az egyszerű szegény emberekhez, vagy ittmaradnék-e a hatalom körül, a hatalom tüze mellett sütögetni a pecsenyémet, mert így nyilvánvaló, hogy el lehet karrierista törekvéseket érni, azonban úgy, hogy az ember lemegy az apró falvakba és megkérdezi, hogy mi a gond, ez nem népszerűség-hajhászás, hanem a parlamenti képviselő kötelessége. Elég szomorú, hogy Mizsei képviselő úr erről a kötelességéről mit sem tud.
Legyen szabad végül megemlítenem, hogy én a Független Kisgazdapárt függetlenségéért szállok síkra. Eléggé közismert, hogy rámutattam és rámutatok arra, hogy az az alkotmányos rendelkezés, amely a miniszterelnöki felelősséget helyezte a miniszteri felelősség helyébe, jelenti gyakorlatilag azt a kiszolgáltatottságot, hogy a koalíciós pártok esetében, ha a koalíciós pártok elnökei miniszterek is, akkor a miniszterelnöknek való kiszolgáltatottság jön létre a három párt esetében. (Az elnök közbeszólása: Felhívom Torgyán képviselő úr figyelmét…) Letelt az időm, Elnök úr. Ez egy alkotmányos természetes következtetés, amelyhez nekem nemcsak jogom van, hanem amelyre felhívom az ország és a Parlament figyelmét, egyben kötelességem is. Ezért visszautasítom Mizsei képviselő úrnak az ebbe a házba nem illő – sajnos ki kell mondanom – otromba, durva, kulturálatlan szavait. Köszönöm, hogy lehetőséget adtak a felszólalásra. (Szórványos taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi