ANTALL JÓZSEF miniszterelnök:

Full text search

ANTALL JÓZSEF miniszterelnök:
ANTALL JÓZSEF miniszterelnök: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A képviselő úr visszavonta az interpellációját, de szeretném megjegyezni, hogy 2101. szám alatt írásban minden képviselő megkapta a választ. Ez az egyik, amit szeretnék leszögezni, a másik kérdés, eljárási szempontból az interpellációban december 10-e volt megjelölve a beadvány leadási dátumaként, ugyanakkor érthetően – miután 62 polgármesternek az aláírását össze kellett gyűjteni – január 2-án érkezett a Miniszterelnökségre ez a levél, s a Miniszterelnökségről február 25-én ment el erre vonatkozóan a válasz. Ez azt jelenti, hogy közben januárban át kellett küldeni az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumnak, és az onnan beérkezett választ küldte meg a Miniszterelnökség 25-én a polgármestereknek. A 25-én kelt levélben megkapták a választ, a Miniszterelnökség telefonon ellenőrizte, hogy a címzettekhez megérkezett-e a válasz. Hatvani képviselő urat külön is tájékoztatták utána a Miniszterelnökségen.
Úgyhogy azzal egyetértek, hogy le kell rövidíteni a lehetséges időszakát a válaszadásnak, de ezeket a dátumokat kérem figyelembe venni, hasonlóan azt, hogy a feltett kérdésre – tekintettel arra, hogy valóban egy nagy horderejű kérdésről, a szénbányászatról és a lakosság szénellátásáról volt szó – az erre adott tájékoztató válasz nem tartozik az 1957. évi IV. törvény vonatkozó jogszabályi rendelkezése alá, amelyik az ennél sürgősebb választ igényelte volna. Ennek ellenére a kivizsgálást lefolytattuk, kb. azt lehet mondani, hogy a dátumok szerint egy-egy hetet lehetett volna megspórolni, tehát két héttel előbb megkaphatták volna, ha – hogy idézzem – a bürokrácia gyorsabban dolgozik.
Bár képviselő úr visszavonta az interpellációját, de a pontosság kedvéért – miután ő elmondta – kénytelen voltam én is ezeket a dátumokat elmondani. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi