DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én igyekszem rendkívül rövid és szakszerű lenni. (Derültség.) Köszönöm az elismerést.
A fegyvereladás, a fegyverszállítás a világ bármelyik államában mindig titkos és mindig konspiratív körülmények között zajlódik le.
A Kormány ebben az ügyben és a szakminisztériumok, illetve az államtitkárok elismerték azon hibás tevékenységüket, amit a tisztelt Ház előtt a miniszterelnök úr elmondott, valamint a honvédelmi és a külügyi bizottság jelentésként a tisztelt Ház elé tárt.
Ami itt a Házban történik, az egyszerűen elszégyenítő a tisztelt Házra. Az ügy, amiről tárgyalunk, népiesen szólva olyan, mint a lepke szárnyán a pattanás.
A következőt tudnám a tisztelt Háznak még elmondani, én megkímélem a tisztelt Házat attól, hogy nevesítsek. De felmerült bennem érzelmi síkon az, hogy én a magyar Parlamentben vagyok? Ennek alapján fel kell tegyem kinek-kinek a saját lelkiismerete szerint, hogy Lika Krbava választókörzete küldte a Parlamentbe, a Brioni-szigetek lakói választották meg, vagy Skopje tartomány, avagy Koszovóból küldték ide. (Derültség. Taps a jobb oldalon és jobb középen.)
Ennek a tükrében nemzeti és társadalmi hovatartozás szerint szíveskedjék a tisztelt Ház egyeseinek és összességeinek viselkedni, úgy, ahogy azt választói, a magyar nép megköveteli. A tisztelt Háznak más lehetősége nincs, előtte van a miniszterelnöki beszámoló, előtte van a két bizottság jelentése, a tisztelt Ház azonnal fejezze be a hókuszpókuszt, és szavazásával döntse el, hogy elfogadja-e a miniszterelnöki beszámolót, elfogadja-e a honvédelmi, a külügyi bizottságnak a beszámolóját. Ha netalántán mindezt nem tudná megtenni, hogy tisztességgel viseltessék állampolgárai iránt, és a nemzetbiztonság iránt, utalja az ügyet az alkotmányügyi bizottság hatáskörébe, ahol az egyes személyeket és az egész kérdést jogilag meg kell vizsgálni.
Köszönöm a tisztelt Háznak, hogy meghallgatott. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi