WACHSLER TAMÁS (FIDESZ)

Full text search

WACHSLER TAMÁS (FIDESZ)
WACHSLER TAMÁS (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Legelőször is a honvédelmi bizottság elnökének, Balogh Györgynek a szavaira szeretnék reagálni a honvédelmi bizottság tagjaként. Én azt gondolom, hogy Balogh Györgynek nagyon sok mindent joga van mondani a Független Kisgazdapárt képviseletében. Szinte akármit, vagy majdnem akármit mondhat a saját maga nevében. De a honvédelmi bizottság és a külügyi bizottság nevében csak azt mondhatja, amit a bizottságok megszavaztak. Márpedig a bizottságok nem szavazták meg azt, hogy Balogh György azt mondja, hogy ez a rutinüzlet lehetőséget teremtett, hogy egyes jugoszláv körök magyarellenes agitációt fejtsenek ki, és az ellenzék a Kormányt támadja.
Először ezt akartam mondani. Másodszor: Ha ez az ügy valóban olyan kicsi és olyan jelentéktelen, mint a lepke szárnyán a pattanás – ahogy a nép mondja (derültség) –, akkor azt kérdezem, mi az akadálya annak, hogy egy bizottság kivizsgálja. Hívjunk össze egy vizsgáló bizottságot, a vizsgáló bizottság tárgyalja meg ezt az ügyet, és állapítsa meg, hogy ha a Kormány ártatlan. Azt gondolom, hogy ez lehetőséget teremt a Kormánynak arra, hogy tisztázza magát a vádak alól.
Harmadsorban pedig arról szeretnék beszélni, amiről már előttem szintén többen szóltak: ez a bizonyos eljárási mulasztás. Azt gondolom, hogyha valaki valamit – mondjuk – ellop a boltból, mert nincs pénze, akkor senki nem kérdezi meg tőle, hogy ellopta volna-e akkor ezt a dolgot, ha van pénze? A dolog teljesen megegyezik ezzel. Az, hogy a törvény, illetőleg a minisztertanácsi rendelet úgy rendelkezik, hogy öt államtitkárnak kell aláírni, és ehhez képest nem egyezik bele az öt államtitkár, mert nem tud róla, ez – úgy gondolom – a törvénynek az áthágása és a felelősséget – elnézést kérek, de azt hiszem – a Büntető Törvénykönyvben kellene megkeresni. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi