ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először az egyes nyugdíjak felülvizsgálatáról, illetőleg egyes nyugdíj-kiegészítések megszüntetéséről szóló törvényjavaslat, valamint a hozzá kapcsolódó egyes nyugdíjak felülvizsgálatához szükséges adatszolgáltatásról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitáját kezdjük meg.
Ezután a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköréről szóló törvényjavaslat általános vitája - és remélhetőleg annak lezárása - következik.
Ebédszünet után a szokott időpontban interpellációk és kérdések elmondására kerül sor.
Ezt követően az Országgyűlés 1990. december 18-i zárt ülésével kapcsolatos intézkedésekről szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása következik, és döntés a vele kapcsolatos önálló indítványok napirendre tűzéséről.
Majd az 1990. évi ideiglenes Vagyonpolitikai Irányelvekről szóló határozat módosításáról szóló javaslat megtárgyalása.
Ezt követi a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetéséről szóló 1990. évi LXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása.
Szerepel tárgysorozatunkban a külföldiek magyarországi befektetéséről szóló 1988. évi XXIV. törvény módosításáról szóló javaslat tárgyalása, amit a költségvetési bizottság megtárgyalt. Ha az alkotmányügyi bizottság is megtárgyalja, akkor lehetőség lenne még a mai napon a törvény megalkotására. Erre hívom fel az alkotmányügyi bizottság figyelmét: az ebédszünetet esetleg kihasználhatja e célra. Kérem, hogy az ülésen a gazdasági bizottság mint a napirendi pont előadója, továbbá a Pénzügyminisztériumnak és a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumának a képviselője vegyen részt.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli értekezletének állásfoglalása alapján tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a Magyar Köztársaság állami ünnepéről szóló törvényjavaslatot az alkotmányügyi bizottság fogja megtárgyalni.
Végül bejelentem az Országgyűlésnek, hogy a házbizottság állásfoglalásával összhangban egy hónapon belül az Országgyűlés plenáris ülésén politikai vitát rendez nemzetközi kérdésekről.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi