SZILASY GYÖRGY (MDF)

Full text search

SZILASY GYÖRGY (MDF)
SZILASY GYÖRGY (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót, Elnök Úr! Igazán rövidre szeretném vonni mondanivalómat. Azért terjesztettük elő az oktatási bizottság létrehozásának határozati javaslatát, mert úgy érezzük, hogy ez a kérdés, az oktatás és a nevelés ügye minden egyes parlamenti párt programjában elsődleges helyet foglalt el. Eddigi tapasztalataink alapján arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ez nem megfelelőképpen van képviselve a Parlament munkájában. Ennek több oka is van.
Működik egy oktatási albizottság egy nagy bizottságnak, a kulturális bizottságnak a részeként, de ez a kulturális bizottság akkora és olyan széles területet ölel fel, amely lehetetlenné teszi, hogy kiemelten foglalkozzunk az oktatás kérdésével. Késésben vagyunk már, ugyanis nagyon sokan várják már, hogy az oktatási törvény a Parlament elé kerüljön, és azt megfelelő módon megtárgyalják a képviselők.
A kiemelt ágazat kérdésében nincs vita, ezért kérjük, hogy tisztelt képviselőtársaink támogassák, hogy napirendre tűzzük az oktatási bizottság megalakítását. A sürgősséget azért kértük, mert előttünk van, és nagyon gyorsan elénk kerül az oktatási törvény. Ez az oktatási törvény lesz a meghatározó az elkövetkezendő időszakban, és ezért gondoltuk azt, hogy még mielőtt az oktatási törvény tárgyalásába belemélyednénk, álljon fel ez az oktatási bizottság.
Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kérem, hogy támogassák határozati javaslatunkat. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi