PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ)

Full text search

PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ)
PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim! A tárgyalt törvényjavaslathoz három módosító javaslatot adtam be 1568-as szám alatt. Azért adtam be ezeket a módosító javaslatokat, mert úgy éreztem, hogy bizonyos hézag van a törvényjavaslatban a tekintetben, hogy nem biztosíthatja kellőképpen a mezőgazdasági kistermelők, illetve a vállalkozók munkanélkülivé válása esetén azok segélyezését.
A három beadott módosító javaslatomból a két jelentéktelenebbet mind a négy bizottság támogatja. Viszont a harmadikat, ami szerintem a lényeges, és amelyik tulajdonképpen biztosítaná ezeknek az embereknek, akik az ismert körülményeknél fogva most valószínűleg tömegesen válnak most munkanélkülivé – mivel a Kormány kevésbé folytat vállalkozásbarát politikát –, ez igencsak elképzelhető, ezért úgy látom, amennyiben csak a két első módosító javaslat kerül elfogadásra, a harmadik nélkül nem tesz semmit a Parlament ennek az ügynek az érdekében.
Na most, a költségvetési bizottság egy csatlakozó módosító indítványt tett ehhez az 59. § (3) bekezdéséhez, és én úgy vélem, ezáltal a költségvetési bizottság támogatása egyértelmű ebben az ügyben, de kérem a tisztelt Parlamentet és a többi bizottságot is, hogy szintén támogassák ezt a módosító indítványt.
Na most, meg kell jegyeznem, hogy a törvényjavaslat értelmében ezeknek a rétegeknek, tehát a vállalkozóknak is és a mezőgazdasági kistermelőknek is a megyei munkaügyi központtal történő külön megegyezés alapján biztosítani kívánja a törvény azt a lehetőséget, hogy amennyiben fizetnek erre a szolidaritási alapra, akkor munkanélkülivé válásuk esetén kaphatnak munkanélküli segélyt. Tehát ezért méltánytalannak tartanám azt, hogy a jelen állapotban, amikor tulajdonképpen az egyéb munkavállalók sem fizették eddig ezt a bizonyos alapot, ez alapján én úgy érzem, hogy nem zárhatjuk ki ezt a bizonyos két réteget abból, hogy munkanélküli segélyt kaphasson.
Úgy érzem egyébként is, hogy aránylag igen kevés lenne az összes érdekelthez képest ennek a két rétegnek a száma. Tehát elenyésző lenne az az összeg az összeshez képest, amit ezeknek az embereknek kellene munkanélküli segélyként kifizetni.
Kérem ezért a tisztelt Parlamentet, fogadja el vagy az én általam benyújtott, vagy a költségvetési bizottság által feljavított módosító javaslatot. Ha nem így történik, ha kimarad a törvény 59. §-ának (3) bekezdéséből ez a kiegészítés, akkor véleményem szerint nem lehet majd munkanélküli segélyt kifizetni a kistermelőknek és a vállalkozóknak, és ez szerintem igazságtalan lenne. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi