IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Bocsánatot kérek én is, ha netán műfaji tévedésbe estem volna ugyancsak az interpellációmmal, de ha már más is megtette ezt, nekem is szabad.
Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Hazánkban a közbiztonság csaknem a mélyponton van. A társadalom sok helyen rettegésben él, félti személyét, ingóságait. A vállalatok, sőt közhivatalok is ugyanezt teszik. Ennek oka az, hogy a rendőrség nem tudja, nem képes feladatát ellátni a bűnözés eluralkodása folytán. A bűnügyi statisztikából nyilvánvalóvá vált, hogy bűnözési tömeghullám van, nézetem szerint csak úgy lehet segíteni ezen, ha megerősítjük a rendőrséget.
Ennek egyik módja a kiegészítő, civil ruhás pótrendőrség, a nemzetőrség szervezése. Számos európai és amerikai országban, sőt másutt is működik más civil ruhás, CB-telefonos, sűrűn járőröző kisegítő rendőrség. A civil ruhás járőrt rendőrként nem tudja felismerni a bűncselekmény elkövetésére készülő egyén. Ez viszont bizonytalanság érzetét kelti benne, és meggondolásra készteti. Nem tudhatja, hogy a járókelőből ki nemzetőr, aki majd őrizetbe veszi a bűnözőt.
Néhány megyében máris működik spontán módon szervezkedett polgárőrség, nemzetőrség. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi