DRAGON PÁL (FKgP):

Full text search

DRAGON PÁL (FKgP):
DRAGON PÁL (FKgP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kívántam ebben a rendkívül hosszú vitában hozzászólni, de Mécs Imre képviselőtársam nagyon tartalmas felszólalása néhány gondolatot ébresztett bennem is, amelyet nagyon röviden próbálok előadni.
Mécs Imre képviselőtársamnak nagyon nagy figyelemmel hallgattam a felszólalását, és kíváncsi voltam, hogy mi lesz a végső kicsengése. Nagyon ügyesen és taktikusan hívta segítségül Párizs érsekét és Mindszenty bíborost a végső gondolatok megfogalmazásához, hogy annyit vállaljanak az egyházak az egyházi vagyonból, annak működtetéséből, amennyit el tudnak látni.
Tulajdonképpen ezzel a részével így egyet is érthetnénk, és nem is azzal kívánok vitatkozni, hanem azzal, mi lesz akkor, ha az egyházak működése tovább fejlődik, tovább szélesedik, ha kibővülnek az oktató-, gyógyító-, tanítórendek, elkezdik újra tevékenységüket szabad, független országunkban. Akkor majd újra kell gondolnunk a törvényt, és újra kell gondolnunk majd az egészet?
Mécs Imre képviselőtársam említette azt is, amivel nagyon egyetértek, hogy a törvényeket egységesen kell megfogalmazni, egységes szerkezetben kell végiggondolni. Úgy érzem, ez a törvény már megközelíti ezt az igényt, hiszen hogyha az egyházaknak most rendezzük a tulajdonát, és a későbbiekben ezzel lehetővé tesszük a működésüket, akkor nem lesz szükség arra, hogy rövid időn belül ezeket újra kelljen rendezni. Nagyon röviden ennyit kívántam elmondani. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi