GÁSPÁR MIKLÓS, DR. (KDNP):

Full text search

GÁSPÁR MIKLÓS, DR. (KDNP):
GÁSPÁR MIKLÓS, DR. (KDNP): Nos, akkor felmutatom a Szabad Demokraták Szövetsége parlamenti frakciójának javaslatát a szabad vallásgyakorlás anyagi feltételeinek a megteremtéséről. Erre felszólalójuk az egyik ízben hivatkozott is. Úgy gondolom, ez hivatalos program.
Ami pedig az Alkotmányt illeti, egészen világosan elmondtam, hogy mi a különbség a szabad vallásgyakorlás és a vallásszabadság között. A jelenlegi Alkotmány 60. §-ának (1) bekezdése, tehát a most hatályos Alkotmány ezen paragrafusának (1) bekezdése úgy szól, hogy a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára. Ezzel szemben a hatályon kívül helyezett Alkotmány azt mondja – 63. § (1) bekezdés –, hogy a Magyar Népköztársaság biztosítja az állampolgárok lelkiismereti szabadságát és a vallás szabad gyakorlásának a jogát.
Nos, ez a program, ami itt közre van adva (Bekiabálás balról: Nem látjuk!) a szabad vallásgyakorlásról szól, nem pedig a vallásszabadságról szól. (Dr. Hack Péter: Most van vallásszabadság vagy nincs vallásszabadság? – Derültség a bal oldalon.) Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi