TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ):

Full text search

TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ):
TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kénytelen vagyok Józsa Fábián képviselőtársamnak a kétpercesére reagálni, mert nem egészen helytálló, amit mondott.
Mégpedig azért, mert az önkormányzati törvény 68. § (2) bekezdése szerint a fővárosi törvényt nem a Kormánynak kellett határidőre beterjeszteni november 30-áig, hanem a fővárosi törvényt november 30-áig a Háznak meg kellett volna alkotnia. Óriási a különbség a kettő között, és azt hiszem, azt nem kell kommentálni, melyik igaz, amikor ez itt le van írva.
A másik dolog az, hogy ezzel a bizonyos csomagtervvel kapcsolatban olyan jól hangzott, hogy annyira törvénysértő, és olyan dolgot kértek benne, ami elfogadhatatlan. Lehet, hogy ennek a csomagnak volt egy-két olyan paragrafusa, amely vitatható volt, de önmagában az egész koncepcionális kérdés, hogy a vagyonkérdés benne maradjon, és erről tárgyaljon a fővárosi törvény, ez nem volt korábban egyáltalán vitás, és most ez is úgy tűnik, hogy eltűnik a sülylyesztőben, és nem kerül erre sor.
Tehát főbb kérdésekben igenis, felelősség terheli azokat, akik ezt az egyezséget nem támogatják, mely a főváros és a kerületek között gyakorlatilag ezekben a lényeges kérdésekben létrejött. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi