GYURKÓ JÁNOS, DR. a környezetvédelmi bizottság előadója:

Full text search

GYURKÓ JÁNOS, DR. a környezetvédelmi bizottság előadója:
GYURKÓ JÁNOS, DR. a környezetvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A környezetvédelmi bizottság a 2540-es számú együttes jelentés 10. és 15. pontjában található módosító indítványokkal foglalkozott, mivel azok tartoznak a kompetenciájába.
A 10. pontban Jávor Károly kiegészítő javaslatai találhatók, amelyek feltételeket szabnak a jövendő világkiállítási törvényhez, és hasonló jellegű a 15. pontban az én javaslatom, amely több pontból áll, és hasonló értelemben feltételeket támaszt előre a majdan beterjesztendő világkiállítási törvényhez. Megpróbáljuk előre meghatározni, hogy melyek azok a programrészletek, amelyeket meg akarunk vizsgálni a világkiállítással kapcsolatos törvény beterjesztése után, illetőleg a szeptemberi döntés előtt.
El kell mondanom önöknek, hogy bizottságunk mindkét módosítványt támogatja – Jávor Károly és Gyurkó János módosító indítványát –, mert úgy ítélte meg, hogy e feltételek nélkül nem lehet megfelelő világkiállítási törvényt alkotni, és erre már ebben a határozatban fel kell hívni a figyelmet.
Meg kell mondanom önöknek, hogy mind a két indítvány a Kormány 3254-es számú határozatán alapul. Hogy erre hivatkozva, sőt, részben ebbe bedolgozva mertük megtenni a módosító indítványokat a 3000-es kormányhatározat dacára: az már nem titkos, május 22-én megszüntették a titkosságot, tehát erre hivatkozva készíthettük el a módosító indítványokat.
A többi bizottság elutasító álláspontját egyszerűen nem értem: felfoghatatlan számomra, hogy a Kormány álláspontját miért nem támogatják a kormányzati többséggel rendelkező bizottságok.
Kérem ezért a tisztelt Házat, hogy a kormányhatározatnak megfelelően, bizottságunk álláspontját szíveskedjék támogatni, mindkét esetben, tehát a közös jelentés 10. és 15. pontja esetében is.
Még egy, ügyrendi jellegű kérése van a környezetvédelmi bizottságnak. Azt szeretnénk, ha a 15. pontban foglalt módosító indítványról – amely több kiegészítő pontot tartalmaz az eredetileg csak három pontból álló határozati javaslathoz – pontonként szavazna a Ház, tehát nem egy blokkban, mert elképzelhető a különböző természetű pontok miatt, hogy valamelyiket elfogadják, valamelyiket nem. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)
A japán parlament alsó- és felsőházának tagjaiból alakult, választójogi kérdéskörrel foglalkozó delegációjának köszöntése

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi