ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Kérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket.
Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm minden képviselőtársunkat, kedves vendégeinket, a rádióra és a képernyőre figyelő minden honfitársunkat. Ülésszakunk mai ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és Tóth Sándor jegyzők lesznek a segítségemre. A mai ülésünkről távolmaradását előzetesen 27 képviselőtársunk jelentette be. Amennyiben mégis részt tudnak venni az ülésen, kérem jelentkezésüket! Senki sem jelentkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot. Most. Köszönöm.
Bejelentem, hogy a jelentkező államtitkárokkal együtt a jelenlévő képviselők száma 285. Ülésünk határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! Napirend előtt két bejelentésem van. Bejelentem, hogy Richard Cheney, az Egyesült Államok védelmi minisztere levélben köszönte meg azt a támogatást, amit Magyarország az Egyesült Nemzetek határozata nyomán indított öbölbeli akcióhoz nyújtott, külön is megemlítve a magyar Országgyűlés hozzájárulását. Ezt az alkalmat használom fel arra, hogy köszöntsem dr. Ternák Gábor képviselőtársunkat a Magyar Demokrata Fórum részéről – (Taps. Dr. Ternák Gábor feláll.) –, aki részt vett az Egyesült Nemzetek által indított akcióban mint az önkéntes magyar egészségügyi csoport munkatársa. Tisztelettel köszöntöm visszatérését a törvényalkotók sorába.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök úr hivatalosan közölte az Országgyűléssel, hogy az Alkotmánybíróság az úgynevezett kárpótlási törvény felülvizsgálata nyomán határozatot hozott, melynek következtében a törvényt további eljárás végett visszajuttatja az Országgyűléshez. (Balról egy képviselő tapsol – derültség középről.) Csöndet kérek!
A köztársasági elnök úr közlésének folyományaképpen felkérem az ügyrendi bizottságot, valamint az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottságot, hogy tegyenek javaslatot a törvénynek az Alkotmánybíróság által bírált rendelkezéseivel kapcsolatban teendőink felől, lehetőleg még szerdáig tartó ülésszakunkon. (Gyér taps a Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi