ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Ahogyan az elhangzott, a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság a mentelmi jog felfüggesztését indítványozza. A határozathozatal előtt felhívom az Országgyűlés figyelmét arra, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez az 1990. évi LV. törvény 3. § (6) bekezdése értelmében a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges. Határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felfüggeszti-e Mádi László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés jelenleg nem határozatképes.
Még egy kísérletet teszünk, kérem, hogy a folyosóról jöjjenek be képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! Ismételten kérdezem az Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Mádi László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Bereczki Vilmos közbeszólása: Nem működik egy gép.)
Kimondom, hogy az Országgyűlés Mádi László képviselő mentelmi jogát nem függesztette fel. Nincs meg a kétharmados szavazatarány.
Tisztelt Országgyűlés! Az előbb azt mondtam, hogy esetleg még folytatjuk a fővárosi törvénnyel kapcsolatban a részletes vitát, még négy jelentkező van. Holnap azonban lesz lehetőségünk, hogy ezzel folytassuk a munkát, ezért most a részletes vitát elnapolom. Bejelentések következnek. Megkérem jegyző képviselőtársamat ezek megtételére.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi