ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 50 "igen" szavazattal, 225 ellenszavazattal 9 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
A jelentés 28., 29. és 30. pontjai egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 1. §-ának (2) bekezdésére.
A 28. pontban a költségvetési bizottság csatlakozó javaslatának lényege, hogy az ágazati törvény az (1) bekezdésben felsorolt gyűjtőfogalmak keretén belül tegye lehetővé, hogy egyes tevékenységtípusok koncessziós pályázat nélkül, illetőleg szerződés megkötése nékül is gyakorolhatóak legyenek. Ezeket liberalizált tevékenységeknek javasolja elnevezni.
A 29. pontban Németh Béla javaslatának lényege, hogy ha az (1) bekezdésben felsorolt tevékenységek valamelyikét az állam, az önkormányzat nem engedheti át koncessziós szerződéssel, hanem saját vállalkozást hoz létre, így a gazdálkodó szervezetre is e törvény, valamint az ágazati törvények hatálya terjedjen ki.
A 30. pontban Kósa Lajos javaslatának lényege, hogy az ágazati törvény egyes tevékenységek folytatását kivételesen koncessziós pályázat nélkül is tegye lehetővé.
Először a költségvetési bizottság csatlakozó javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 28. pontja szerint. A javaslatot a gazdasági és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérdezem miniszter urat: egyetért-e?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi