ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 265 "igen" szavazattal 16 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 32. pontjában foglaltakat magába foglalja az alkotmányügyi bizottság 31. pontban foglalt javaslata. Az alkotmányügyi bizottság jogszabályszerkesztési megoldása azt eredményezi, hogy a törvényszövegben az önkormányzatok mellett a továbbiakban az önkormányzati társulás is megjelenik mindenütt, ahol a jogalkotó az önkormányzatokra vonatkozóan hoz rendelkezést.
Dr. Gyurkó János képviselő úr megoldása szerint valamennyi esetben ezzel a törvény külön-külön kiegészülne. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az alkotmányügyi bizottság javaslatának az elfogadása egyben azt eredményezi, hogy Gyurkó János képviselő úrnak a jelentés 32., 34., 39., 76., 89. és 117. pontokban foglalt javaslatairól nem kell szavaznunk, hiszen a javaslattevő szándéka az alkotmányügyi bizottság jelentésének elfogadásával teljesül.
A 31. pontban az alkotmányügyi bizottság csatlakozó módosító javaslatában a törvényjavaslat 2. § a) pontjának módosítását javasolja. Ennek lényege: az állam és az önkormányzat mellett az önkormányzati társulások is jogosultak koncesszióköteles tevékenység folytatására gazdálkodó szervezetet alapítani, vagy a tevékenységfolytatás jogát koncessziós szerződésben átengedni. Az önkormányzatot, illetve az önkormányzati társulást e törvényben gyűjtőnévvel önkormányzatként javasolja megnevezni.
Megkérdezem dr. Gyurkó János képviselő urat, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság szövegjavaslatát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi