ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 91 "igen" szavazattal, 176 ellenszavazattal 3 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
A kiegészítő jelentés 42.a) pontja, továbbá a jelentés 43., 44., és 45. pontja egymást kizáró megoldásokat tartalmaz a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdésére. A kiegészítő jelentés 42.a) pontjában Jávor Károly képviselő úr az állam nevében kiírt pályázat esetében a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter egyetértési jogát is javasolja beiktatni.
A 43. pontban Pál László képviselő úr javaslatának lényege, hogy az állam nevében kiírt pályázatok elbírálásánál és megkötésénél a pénzügyminiszter egyetértési jogát javasolja beiktatni.
A 44. pontban dr. Szájer József képviselő úr javaslatának a lényege, hogy az állam nevében kiírt pályázat esetében az ágazati miniszter jogosítványait az Állami Vagyonügynökség egyetértésével gyakorolja.
A 45. pontban dr. Szűcs István javaslatának lényege, hogy az állam nevében kiírt pályázat több tárcát érintene, úgy az ágazati miniszter jogosítványait a Kormány gyakorolja.
Először Jávor Károly képviselő úr javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő jelentés 42.a) pontja szerint.
A javaslatot a környezetvédelmi bizottság támogatja, a gazdasági és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem miniszter urat, egyetért-e.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi