ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 23 "igen" szavazattal, 188 ellenszavazattal 55 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 5. § (2) bekezdését… (Soltész István főtitkár az elnökhöz fordul.) Bocsássanak meg! Erre vonatkozóan elfogadtuk az alkotmányügyi bizottság javaslatát, így erről, az eredetiről, nem kell szavaznunk.
A jelentés 52. és 53. pontjai alternatív megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 6. § (1) bekezdésére. Az 52. pontban Katona Kálmán képviselő úr javaslatának lényege, hogy az önkormányzat nevében pályázat kiírására és elbírálására a képviselő-testület legyen jogosult, e hatáskörét senkire se ruházhassa át. Az 53. pontban dr. Szűcs István képviselő úr javaslatának lényege: az önkormányzat nevében a pályázat kiírására és elbírálására a képviselő-testület jogosult; hatáskörét más szervre ne ruházhassa át.
Először Katona Kálmán képviselő úr javaslatáról szavazunk a jelentés 52. pontja szerint. Kérdezem miniszter urat, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi