ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Emlékeztetem az Országgyűlést, hogy a módosított Házszabály 49/D §-ának (1) bekezdése értelmében az Országgyűlés a kivételes eljárásban történő tárgyalásról vita nélkül határoz. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály rendelkezése szerint ennek elfogadásához a jelenlévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a gyermekek és az ifjúság helyzetéről szóló jelentéssel foglalkozó politikai vitanapot érintő országgyűlési határozati javaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy – 3 államtitkári szavazattal – az Országgyűlés 200 szavazattal 13 ellenében, 33 tartózkodás mellett kimondta a kivételes eljárás szükségességét.
Az előterjesztők kérték az országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalását is. Ez esetben ugyancsak a jelenlévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges a sürgősség kimondásához. Most erről határozunk. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 181 szavazattal 19 ellenében, 46 tartózkodás mellett kimondta a kivételes tárgyalásra a sürgősséget.
Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy a kivételes és sürgős tárgyalás elrendelése esetén nyolc nap áll rendelkezésükre módosító javaslatok benyújtására.
A Házszabály 49/C §-ának (1) bekezdése alapján a szociális és családvédelmi bizottságot jelölöm ki az országgyűlési határozati javaslat vitájának a lefolytatására.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány benyújtotta a Belügyminisztérium III/III-as Csoportfőnöksége hivatásos, valamint szigorúan titkos besorolású állományú tisztjei és hálózati személyei adatait tartalmazó, 1990. február 14-én lezárt nyilvántartásának, továbbá az egykori államvédelmi szervek és karhatalmi alakulatok tisztjeinek adatai felhasználásáról szóló törvényjavaslatát a 2291-es számon. (Pető Iván: Nem kaptuk meg.) Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a törvényjavaslatot a pénteki futárpostával kapják kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján a nemzetközi jelentőségű vadvizekről szóló, Ramsarban 1971. február 2-án elfogadott egyezményről szóló 1979. évi XXVIII. törvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a környezetvédelmi és a külügyi bizottságnak. (Mozgás és zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy előbb nagyobb csendet kérjek, majd ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása következik.
Délután a szokásos időpontban, 14 és 16 óra között interpellációk és kérdések előterjesztésére és megválaszolására kerül sor.
Az ezt követő 20 perces szünetben jegyzőválasztásra kerül sor.
Majd a számvitelről szóló törvényjavaslat kivételes és sürgős plenáris tárgyalása, illetve e kérdéskörben határozathozatal következik.
Végül, ha marad még idő, a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatjuk munkánkat.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi