SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Full text search

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! 1990 novemberében interpellációt nyújtottam be a honvédelmi miniszter úrhoz a marcali Hunyadi László Laktanya hasznosítása és értékesítése tárgyában. Interpellációmat akkor a plenáris ülésen visszavontam azzal az indokkal, indokolással, hogy aznap a Minisztérium illetékeseivel a több hónapja húzódó tárgyalássorozatban kedvező fordulatra találtunk és úgy tűnt, hogy az ügyet aznap le tudjuk zárni.
Az eltelt hat hónapban szinte hetente folytattam tárgyalást a Honvédelmi Minisztérium illetékeseivel a városi önkormányzat felhatalmazásával, amelynek tagja vagyok, illetve a város polgármesterével.
Április 10-én hosszas előkészítés után a Minisztérium illetékese, illetve a polgármester úr aláírták a laktanya értékesítésére, használatbavételre vonatkozó megállapodást. Sajnos azóta az ügy nem haladt előre. Információm szerint nem tisztázódott a két minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium között az a kérdés, hogy az esetleges értékesítésből származó bevétel kit illet. Mi már az első szóbeli megállapodás után elkezdtük a tárgyalását külföldi cégekkel, illetve belföldi érdeklődőkkel a laktanya hasznosítását illetően. Jelenleg gyakran kell magyarázkodnunk, hogy miért nem tudjuk konkretizálni üzleti ajánlatainkat.
A megállapodásban a város vállalta, hogy az értékesítés lebonyolításán túl a létesítményeket őrzi, illetve hasznosítja. Úgy gondolom, senkinek nem lehet érdeke, hogy a partnerek visszalépjenek, az épületek kihasználatlanul maradjanak, illetve különféle károsodásnak tegyük őket ki. Kérem államtitkár urakat, szíveskedjenek válaszolni interpellációmra. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi