FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Miniszter Úr! A mozgáskorlátozottak csepeli tüntetéséről szóló tudósításokból bizonyára értesült a miniszter úr arról, hogy nagyon komoly gondok vannak az üzemanyag-támogatás körül. A gépkocsivásárlás, -behozatalbiztosítás feltételei is kedvezőtlen irányban változtak. Nem történik meg a jogszabályban leírtak szerint a mozgáskorlátozottak üzemanyag- és gépkocsivásárlásának támogatása.
Március elején parlamenti ülésen dr. Kelemen András államtitkár úr egy kérdésre adott válaszában elmondta, hogy a pénzügyi kormányzat a kedvezményhez szükséges összeget az önkormányzatok rendelkezésére bocsátotta, s kérte, hogy a mozgássérültek ott igényeljék az őket megillető támogatást.
Ígérte azt is, hogy megjelenik a végrehajtást szabályozó új miniszteri rendelet. Ez azonban a mai napig várat magára. Ennek hiányában akadozik a végrehajtás és küldözgetik a mozgássérülteket a köztársasági megbízott hivatalától az egyesületükig.
Épp emiatt kérdezem a miniszter urat: Először: tud-e ezekről a probémákról, arról, hogy az egyesületnél már több mint 300 fellebbezés, panasz van?
Másodszor: mikor adja ki a tárca az új rendeletet, amelyik támogatást ígér a gépkocsival nem rendelkező legszegényebb, legrosszabb helyzetben lévő mozgássérülteknek is?
Harmadszor: a mozgássérültek különösen hátrányos helyzete indokolttá tenné, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetén is méltányosságot élvezzenek. Kérdezem a miniszter urat, tervez-e ilyet a kormányzat? Várom a miniszter úr válaszát. (Gyér taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi