KELEMEN ANDRÁS, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:

Full text search

KELEMEN ANDRÁS, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:
KELEMEN ANDRÁS, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, Deutsch Tamás képviselőtársam előttem elmondott hozzászólása is meggyőzhetett mindnyájunkat arról, hogy ez az elosztási rendszer milyen alapvető hibákkal működik, és hogy itt igazságosságra igazán sohasem számíthatunk. Lehet foltozgatni ezt a rendszert, de így működni nyilvánvalóan eredményesen nem lehet.
Én arra szeretnék ennek kapcsán visszatérni, amit a korábbiakban Halász István képviselőtársunk vetett föl. Rendkívül fontos szempont a szabad szervezkedés általában, és ezt nem vettük tekintetbe akkor, amikor elosztunk így pénzeket meglevő szervezetek számára. Ennek egy speciális esete az, amikor az egészségügyi, rehabilitációs, prevenciós és egészségmegőrzési tevékenységet folytató szervezetekről van szó, mert ott különösképpen megfontolandó ez a szempont. Mégpedig azért, mert ha belegondolunk abba, hogy itt elsősorban olyan emberek szövetségeiről, szövetkezéseiről van szó, akik valamilyen szempontból – elsősorban egészségügyi és szociális szempontból – hátrányos helyzetben, esetleg halmozottan hátrányos helyzetben vannak, ezeknek az embereknek a szervezett önkifejezése nagymértékben gátolt. Ennek következtében nagyon sokszor megbélyegzéssel küzdenek az önérvényesítésben, és ennek következtében az ő részükről egy különlegesen nagy értékű és állampolgári egyenlőséget fölmutató tett az, ha úgy döntenek, hogy egy olyan szervezetből, amelyikben formálisan vettek csak részt, ebből kilépnek és egy más szervezetet alakítanak.
Mivel Halász István képviselőtársamnak a javaslatában egyúttal a helyzet anyagi megoldására is van lehetőség, anélkül, hogy plusz pénzeket kellene bevonni, én ezt rendkívül nyomatékosan ajánlanám a tisztelt Országgyűlés figyelmébe. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi