VARGA MIHÁLY (FIDESZ)

Full text search

VARGA MIHÁLY (FIDESZ)
VARGA MIHÁLY (FIDESZ) Köszönöm Elnök Úr! Tisztelt Ház! A társadalmi szervezetek költségvetési támogatására létrejött ad hoc bizottság nem előzmények nélküli az 1990-ben megalakult Parlament történetében. Mint bizonyára emlékeznek rá, tavaly is létrejött egy bizottság a 24 milliós maradványkeret szétosztására, amelyben a FIDESZ nem vett részt, mivel elfogadhatatlan volt a számunkra, hogy semmilyen konkrét döntési jogkört nem kapott ez a bizottság, továbbá a munkában olyan személyek is részt vettek, akik érdekelve voltak egy-két pályázatot benyújtó szervezetben.
E zavaró körülmények úgy látszottak, hogy elhárulnak az ezévi támogatás szétosztására, ezért a FIDESZ frakció is részt vett az előzetes terv elkészítésében. Úgy látszott, nem ismétlődnek meg azok a zavaró körülmények, negatív esetek, amelyek a tavalyi támogatás-elosztásnál előfordultak. Sajnos ez esetben a történelem ismételte önmagát és szinte ugyanaz az eset fordult elő, mint a tavalyi támogatás elosztásakor.
Talán még emlékeznek rá képviselőtársaim arra a vitára, amelyet a múlt ülésünkön a POFOSZ, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége működési köréről alakult ki. A POFOSZ Párt 1339-es sorszám alatt lett bejegyeztetve pártként, és az jelenleg is támogat egy jelöltet a VII. kerületben zajló időközi választásokon. Igen furcsa ezek után, hogy hirtelen, hat nappal ezelőtt, a POFOSZ átminősítette magát, megszabadult a számára terhes pártbejegyzéstől, és most tisztán, kötöttségek nélkül jelentkezik támogatásként.
Ezzel véleményem szerint a következő probléma van. Egyrészt a támogatási igényekre beadandó pályázatok leadási határideje január 15-e volt, és mivel ezen időpontban még javában pártként működött a POFOSZ, semmilyen jogalapja nem volt arra, hogy részesüljön ebből a költségvetési támogatásból.
Véleményem szerint ez minden tekintetben sérti az esélyegyenlőség elvét, és természetesen nem felel meg a pályázati kiírásoknak sem. Gondoljuk el, ha ilyen alapon a Magyar Néppárt átminősítené magát nem pártként működő szervezetre, ugyanazzal a jogalappal pályázhatna erre a költségvetési támogatásra. Ezért az egyenlő elbírálás és a pályázati feltételek betartása után arra kérem képviselőtársamat, hogy a bizottság az eredetileg beterjesztett javaslatát támogassák, és ne támogassanak semmilyen ezen ponthoz beadó módosító indítványt. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi