HORVÁTH LÁSZLÓ, DR. (FKgP)

Full text search

HORVÁTH LÁSZLÓ, DR. (FKgP)
HORVÁTH LÁSZLÓ, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Hölgyeim és Uraim! Dr. Szabó Erika képviselőtársam néhány hónappal korábban a Ház plenáris ülésén kérdést intézett dr. Boross Péter belügyminiszter úrhoz, a Bács-Kiskun megyei Tázlár községben állítólagosan elkövetett választási visszaélések, szabálytalanságok tárgyában. Képviselőtársam a kérdés előzményeként elmondta, hogy a tavalyi önkormányzati választások alkalmával Tázláron sorozatosan fordultak elő a szavazás alkalmával szabálytalanságok, amelyek a választási eredményeket is megkérdőjelezik. Hallhattuk ekkor, hogy a tiltakozó állampolgárok hiába éltek a rendelkezésükre álló jogorvoslati eszközökkel, eljárásuk nem vezetett eredményhez.
Mint a körzet egyéni választókörzetben megválasztott képviselője, választóim megbízásából szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat ezen ügy későbbi fejleményeiről.
Az ügyet megvizsgálta a BM választási irodája, az illetékes választási bizottság; eljárt és határozatot hirdetett az elutasított választási kifogás ügyében a Kiskőrösi Városi Bíróság, majd a legfőbb ügyész törvényességi óvása nyomán az ügyet ugyancsak megvizsgálta a Legfelsőbb Bíróság, amely ítéletével ezt a tengerikígyóvá dagasztott ügyet végérvényesen lezárta. A fentiekben említett eljárások végső megállapítása az volt, hogy a rendelkezésre álló nyilatkozatok, illetőleg egyéb bizonyítékok alapján nem állapítható meg a választási visszaélések elkövetésének a ténye. A Legfelsőbb Bíróság ezért a választási kifogást elutasító bírói határozatot törvényesnek és megalapozottnak találta.
Remélem, hogy ez az ügy ily módon most már véglegesen lezártnak tekinthető, és az érzékenységében és igazságérzetében megbántott, szorgos, becsületes tázlári emberek megnyugvását, megbékélését hozza. Köszönöm szíves türelmüket. (Gyér taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi