NAGY ATTILA (MSZP)

Full text search

NAGY ATTILA (MSZP)
NAGY ATTILA (MSZP) Tisztelt Miniszter Úr! Előrebocsátom: a választ elfogadom, mert az általam ismert társadalmi feltételekkel összhangban egy, kilábalásra lehetőséget ígérő koncepciót tartalmaz. Szeretném azonban felhívni tisztelt figyelmét arra, hogy a Szovjetunióba irányuló sertésszállításból – mondjuk – Bács-Kiskunban, ahol jelenleg 9700 fölösleges disznó van, 500 fog jutni, mert a szűkös lehetőséget kénytelenek vagyunk valahogy az ország fölöslegei között elosztani.
A másik dolog, hogy a fölöslegeknek csak egy hányada képes kivárni a bekövetkező konjuktúrát és a lassan bontakozó segítséget, mert például a mezőgazdaság élő állománya olyan, hogy minél kisebb egy gazdaság, annál gyorsabban csak a puszta életben tartása is fölzabálja a gazdát. Tehát egy 110 kilós disznó, ami a gazda nyakán marad, továbbra is napi 750 forintot meg fog enni, és ennek következtében a gazda nem tud várakozni. (Zaj.)
A másik dolog: az az érzésem, hogy a törvény szigorával is közbe kéne lépni. Mert például hamis váltónak minősül a világon mindenütt az a váltó, ami egy bankban nem számítható le, és nálunk hiányoznak azok a retorziók…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi