SZABÓ TAMÁS, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:
SZABÓ TAMÁS, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Mint ahogy arról többször volt módunk beszélni, hisz ez nem mai probléma, és úgy gondolom, hogy már előre is léptünk a megoldásban, én egyetértek ennek a problémának a megoldási szükségességével.
A Parlamentnek a feszített munka miatti hibáját menti az a körülmény, hogy nem volt ismeretes a Parlament előtt, amikor meghozta ezt a döntést, hogy például hányan fogják választani a kiváltást a csapdából, mármint a lakásadósság-csapdából a fele megváltása lehetőségével való élés során, és úgy gondolom, hogy a mostani ismeretek alapján, hogy milyen településen milyen kölcsönök maradtak fenn, mód van ennek a hibának a korrigálására. Az elmúlt héten a Kormány elé egy előterjesztést vittünk, amit a Kormány elfogadott, és a Parlament elé hozunk egy 1,5 milliárd forintról szóló olyan további támogatást az önkormányzatoknak, ami nem fejkvóta, hanem a fennmaradó hitelek száma alapján osztanánk szét az önkormányzatok között. Ez egyben választ adna olyan kérdésekre is, hiszen a fennmaradók között nyilván vannak katasztrófa sújtotta területek különleges fennmaradó hitelei is, ami minden egyes ilyen problémára megválaszol.
Erről egyébként szintén megbeszélésünk alapján és külön írásban is tájékoztattam a képviselő urat, és kérem, hogy ennek alapján fogadja el a válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi