ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk munkarendjét. Mindenekelőtt határozathozatalra lesz alkalmunk a kárpótlási törvény részletes vitára bocsátása tárgyában, majd a Magyar Köztársaság állami ünnepéről szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatjuk munkánkat – ebben eljuthatunk a határozathozatalig. Majd a délelőtt folyamán a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetéséről szóló 1990. évi LXX. törvény módosításával foglalkozó javaslat részletes vitája, illetve a határozathozatal következik. Ezt követően az egyes nyugdíjak felülvizsgálatához szükséges adatszolgáltatásról szóló határozati javaslat együttes általános vitájának folytatása és lezárása következhet.
Ebédszünet után, a szokott időpontban az interpellációk és kérdések előadására kerül sor. Ezt követi a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak feladat- és hatáskörével foglalkozó javaslat általános vitájának lezárása. Majd mentelmi ügyet tárgyalunk, illetve bizottsági tagok megválasztására kerül sor. Végezetül a fővárosi és a fővárosi kerületi önkormányzatokkal foglalkozó javaslat részletes vitáját kezdjük meg.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a ma előadásra kerülő kérdések felsorolásakor a tegnapi ülésnapon Sipos Imre független kisgazdapárti képviselőtársunknak a munkaügyi miniszterhez címzett, a nyugat-európai volt hadifoglyok nyugdíjkiegészítése tárgyában korábban benyújtott kérdésének bejelentése nem történt meg. A kérdés ma délután, a szokott időben fog elhangzani.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli értekezletének állásfoglalása alapján tájékoztatom önöket, hogy a közigazgatási bíráskodásról szóló törvényjavaslatot az alkotmányügyi bizottság, illetve az önkormányzati bizottság tárgyalja meg.
A Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről, az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló 1990. évi CIV. törvénynek az előző javaslathoz kapcsolódó módosításával foglalkozó javaslatot az alkotmányügyi, a költségvetési és az önkormányzati bizottság tárgyalja meg.
Az államadósság ügyében felállítandó országgyűlési vizsgálóbizottságra vonatkozó országgyűlési határozati javaslattal – amelyet Torgyán József képviselőtársunk önálló indítványként nyújtott be – a költségvetési bizottság fog foglalkozni.
A mikroelektronikai félvezető termékek topográfiájának oltalmáról szóló javaslatot a gazdasági bizottság és az alkotmányügyi bizottság tárgyalja majd.
A használati minták oltalmáról szóló javaslatot a gazdasági és az alkotmányügyi bizottság tárgyalja, végül
a Központi Műszaki Fejlesztési Alap 1989. évi felhasználásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot a gazdasági bizottság tárgyalja.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi