DRAGON PÁL (FKgP)

Full text search

DRAGON PÁL (FKgP)
DRAGON PÁL (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én viszont egy kissé szeretnék vitát provokálni. Nem értek egyet Szili Sándor képviselőtársammal, azzal, hogy a közhasznú munkát a kényszermunkák kategóriájába sorolja. Én is melós voltam, nyugodtan mondhatom, és én is a munkagép mellől jöttem a Parlamentbe. De ha nekem azt mondanák, hogy esztergályosként most nincs munka, el kell mennem lakatosnak, vagy egyéb közhasznú munkára, akkor vállalnám.
Boros László képviselőtársam szinten a közhasznú munkával szemben lépett fel keményen. Én azt gondolom, valahol ez is a hangulatkeltés kategóriájába tartozik. Nem akarok én összeveszni Mádi Lászlóval sem, de én támogatni fogom Réti Miklósnak az indítványát. Ugyanis ez világosan kifejti – amit itt most szóban is megindokolt –, hogy ennek értelme és jelentősége van.
Paszternák László képviselőtársamnak már a bizottságban is, a bizottsági vitában is megmondtam, elmondtam, amit nem is támogatott – javaslatát nem is támogatta – a bizottság, hogy a munkaadók és a munkavállalók járulékát egyszerűen nem lehet teljes egészében az államra és a költségvetésre hárítani. Különös tekintettel, amikor egy 70 milliárd forintos költségvetési hiánynak nézünk elébe, akkor nagyon meg kell nézni azt, hogy a költségvetés terheit – vagyis a munkanélküliség terheit, a foglalkoztatáspolitika kiadásait – hogyan és miképpen helyezzük el.
Én azt gondolom, hogy most, amikor a mi szabad, független országunkban nekünk kell a kezünkbe venni a sorsunkat, amikor már nem foghatjuk rá az oroszokra és senki másra, hogy elviszik ebből az országból a javakat, nekünk kell produkálni, akkor azt kell megnézni, hogy hol, miképpen tudjuk az ország költségeit a lehető legjobban csökkenteni, és ez legyen önkormányzat vagy legyen az állami költségvetés, ezeket a dolgokat figyelembe kell venni.
Én nagyon tisztelem az előttem szóló képviselőtársaimat, mondanivalójukkal, annak tartalmával egyetértenék, csak nagyon szeretném, hogyha képviselőtársaim megindokolnák azt is, hogy ezeket a költségeket, ezeket a kiadásokat és az egyre növekvő munkanélküliséget miből fedezzük. Köszönöm. (Gyér taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi